Crêpes med citronspetsad räkfyllning

koket.se
Crêpes med citronspetsad räkfyllning
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Crêpes med citronspetsad räkfyllning

12 ingredienser

Tunna crêpes fyllda med en god röra på räkor och färskost smaksatt med dill och citronskal.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pannkakssmet

  • 5,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • salt

Fyllning

  • 200 g skalade räkor
  • 1 citron, skalet av
  • 100 g färskost
  • 100 g kvarg
  • 25 g färsk dill
  • 100 g riven långlagrad ost (t ex Svecia)
  • olivolja
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Börja med smeten, blanda ägg, mjöl, lite salt och mjölk i en bunke. Perfekt om smeten får vila innan stekning, gärna några timmar i kylen.
  2. Fortsätt med fyllningen med smeten vilar. Skär räkorna i mindre bitar och blanda med färskost och kvarg.
  3. Salta och peppra försiktigt, strö över fint hackad dill och skalet från en citron.
  4. Stek dina pannkakaor i smör i en stekpanna, gjutjärn är att föredra. Ha jämn och hög värme i pannan.
  5. Lägg sedan räkröra mitt på crêpen, vik in kanterna och rulla ihop.
  6. Placera alla rullarna i en form och toppa med riven ost.
  7. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten smält.
  8. Servera med en plockad sallad som svängs runt med citronsaft och olivolja.