200 g kalamataoliver (gärna både gröna och svarta)
Till servering
bladspenat
100 g sötmandel, grovhackade, skållade och skalade (gärna spanska)
1 förp fetaost
2 dl turkisk yoghurt
salt
svartpeppar
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla vitlöken och skär rödlöken i tunna klyftor. Hacka chilin fint
och halvera tomaterna.
Hetta upp en stor gryta med olivolja och bryn kyckling, paprikapulver, chili, lök, vitlök och timjan. Pressa i citronsaften, skär den utpressade citronen i klyftor och lägg i grytan.
Slå på tomater, oliver och vatten. Salta och peppra och låt koka i ca 20 minuter utan lock. Mixa eller mosa under tiden samman halva paketet fetaost med yoghurt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Toppa grytan med bladspenat, fetaost bruten i bitar och mandlar och servera tillsammans med gott
bröd (och/eller couscous om du vill ha matigare rätt) samt yoghurtröran.