Foto: TV4

Vitkålspasta


25 min4

Tunt strimlad, smörstekt vitkål som serveras med basilikakräm och rökt bog.

Se hur man tillagar rätten här

Se fler recept från Mitt kök

Vitkålspasta

  • 0.5 st vitkålshuvud
  • 2 st gula lökar, tunt klyftade
  • 1 paket sugarsnaps eller sockerärtor, skurna på mitten

Basilikakräm

  • 1 st vitlöksklyfta, skalad
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl sötmandel, hackad

Till servering

  •   Rökt bog, skivad
  •   ost, riven
  1. Basilikakräm
    Mortla vitlöken tillsammans med basilika blad i en mortel.
  2. Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt.
  3. Vitkålspasta
    Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar.
  4. Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar.
  5. Rör ner basilikakrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik.
  6. Toppa med rökt bog, lite riven ost och svartpeppar.

Annons:

  •  45 min
  •  15 ingr
  •  16 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  30 min + marinering
  •  17 ingr
  •  18 ingr

Chorizopasta

av Tommy Myllymäki
  •  25 min
  •  11 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  30-35
  •  18 ingr