Halstrad röding med vit sparris

koket.se
Halstrad röding med vit sparris
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Halstrad röding med vit sparris

12 ingredienser

Kokt vit sparris med gräslökshollandaise och halstrad röding.

Se fler recept från Mitt kök

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

sparris

  • 12 vita sparrisar
  • 1 citron, saft och skal av
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • vatten

Gräslökshollandaise

  • 3 äggulor
  • 3 msk citronsaft
  • 300 g smör, smält (50 gradigt)
  • salt
  • 1 dl gräslök, finskuren

Röding

  • 4 rödingfiléer, delade 1 gång (à 150 g)
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter.
  2. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning.
  3. Smaka av med salt och tillsätt gräslöken.
  4. Krydda rödingen med salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. Klassiskt o gott!!