800 g potatis mjölig (gärna king edward eller mandelpotatis)
3 dl mjölk
50 g smör, rumstempererat
0,5 krm hel muskotnöt, färskriven
salt
vitpeppar
Till servering
röd vinbärsgelé
haricots verts, kokta
Gör så här
Bryn viltgrytbitarna i smör och olja runtom tills de fått fin färg. Tillsätt lök och låt fräsa med i några minuter.
Häll på vin, vatten, fond och lägg i morötter. Tillsätt enbär, timjan, lagerblad och torkade trattkantareller. Låt puttra under lock i 1 timme.
Efter grytan puttrat i 1 timme, lyft på locket och tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgele. Låt puttra utan lock i 20 minuter tills grytan kokat ihop och reducerat något.
Rör ut maizenan med 2 msk vatten och häll i grytan under omrörning. Smaka av grytan med salt, peppar och ev lite mer soja och gelé.
Under tiden grytan puttrar på spisen, gör potatispuré. Koka skalad potatis tills den är mjuk.
Häll av vattnet ur grytan och häll i mjölken. Ställ tillbaka på plattan och låt mjölken bli varm. Använd nu elvisp, men utan att sätta på den. Mosa potatisen något med de stilla visparna. Vispa sedan potatisen fluffig med elvispen.
Lägg i smör, riv lite muskotnöt över, salta och peppra. Vispa hastigt ihop. Smaka av med ev mer salt, muskotnöt och peppar.
Servera grytan med potatispuré, vinbärsgelé samt nykokta haricots verts.