Kryddig biff med rösti på rotfrukter

koket.se
Kryddig biff med rösti på rotfrukter
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kryddig biff med rösti på rotfrukter

15 ingredienser

30 min

Stekt ryggbiff som rubbats med chilipulver och rökt paprikapulver. Servera med rösti gjord på palsternacka, potatis och morötter samt en vitlöksås med persilja. Snabb fredagsmiddag!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kött

  • 700 g ryggbiff
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Rösti

  • 4-6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 krm salt
  • smör och neutral matolja, att steka i

Kall sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • 1 färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Börja med den kalla såsen. Blanda crème fraiche, vitlök, rivet citronskal och några droppar citronsaft. Spara några persiljablad till dekoration, hacka resterande persilja och blanda i såsen. Smaka av med salt.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Krama ur ordentligt så all överflödig vätska försvinner. Salta och riv ner vitlöksklyftor. Blanda och forma små platta rösti som steks i rikligt med olja och smör till gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddorna och rubba köttet med kryddblandningen. Stek i ca 2 minuter per sida i olja och smör. Servera genast med rösti och den kalla såsen.