Koreanska köttbullar

koket.se
Koreanska köttbullar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreanska köttbullar

11 ingredienser

25 min

Koreanska köttbullar kryddade med soja och fisksås. Ett kul alternativ till de klassiska köttbullarna.

Jennies recept på vegetariska köttbullar hittar du här.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 0,5 gul lök, riven (liten)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 msk rörsocker
  • svartpeppar, nymald
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Vispa upp ägg med vatten. Tillsätt ströbröd och låt stå och svälla medan du förbereder de andra ingredienserna.
  2. Blanda i soja, fisksås, rörsocker, vitlök och lök och riv över några varv med  svartpepparkvarnen.
  3. Lägg i blandfärsen och blanda väl, gärna med händerna.
  4. Rulla köttbullar till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme till köttbullarna har fått fin färg runtom och är genomstekta.