Isterband med persiljestuvad potatis

Isterband med persiljestuvad potatis
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Isterband med persiljestuvad potatis

10 ingredienser

25 min

Stekta isterband med gräddstuvad potatis smaksatt med massor av persilja.

Ingredienser

portioner
  • 4 Småländska isterband
  • 900 g potatis, nykokt, i bitar
  • 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4,5 dl gräddmjölk
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 400 g hela inlagda rödbetor
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Smält smör tills det slutar bubbla och tystnar. Lägg i vetemjöl och låt fräsa i 1 minut. Häll i gräddmjölk och låt få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar, lägg i den varma, nykokta potatisen, strö persiljan över och rör om.
  2. Dela isterbanden på längden, stek i lite smör på medelvärme. Servera med stuvad potatis, riven pepparrot och inlagda rödbetor.