Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås

koket.se
Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås

19 ingredienser

30 m

Färska vårrullar med räkor, koriander och dippsås.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 rispapper [ca 7,5 cm x 15 cm]
  • 400 g skalade räkor
  • 12 blad mexikansk koriander
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 1 handfull vietnamesisk koriander
  • 1 handfull mynta
  • 1 handfull korianderblad
  • krispsallad
  • 1 handfull thaibasilika

Dippsås

  • 3 msk limefrukt, juice
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2,5 msk fisksås (helst vietnamesisk)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 små röda chilifrukt
  • 1 handfull korianderblad
  • 1 handfull mynta

Gör så här

  1. Blanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och
  2. kryddigt. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering.
  3. Finhacka gurka, morot och salladslök. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart.
  4. Fyll rispapperet med korianderblad.
  5. Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika.
  6. Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.