Roast chicken cacciatore

koket.se
Roast chicken cacciatore
Foto: 2AM
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Roast chicken cacciatore

14 ingredienser

50 min

Kycklingklubbor i ugn med en fantastisk sås på vitt vin och tomat. Toppas med mascarpone, citron och basilika.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 ml vitt vin
  • 800 g hela konserverade tomater (plommontomater)
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 tsk mascarpone
  • 1 citron, skalet
  • olja, till stekning
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Börja med att steka kyckling i olja i stekpannan. Stek runt om så kycklingen får fin färg och yta. Salta och peppra kycklingen medan den steks.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lyft ur kycklingen och tillsätt hackad lök och paprika till stekpannan.
  4. Tillsätt burktomater och vitt vin, låt det koka upp. Krossa tomaterna med en gaffel och blanda runt. Medan det kokar, tillsätt oregano, salt och svartpeppar och låt koka i ca 10 minuter och reducera något. Smaka av såsen; balansera med socker om det behövs.
  5. I botten av en ugnssäker form, slå ut ca hälften av tomatsåsen, lägg på den stekta kycklingen och toppa sedan med resten av såsen.
  6. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  7. Klicka ner mascarponeosten med en tesked runt om i ugnsformen och låt det smälta ut i såsen.
  8. Toppa med rivet citronskal och hackad basilika. Servera med ris.