Kryddiga kycklingklubbor med fänkålssallad

koket.se
Kryddiga kycklingklubbor med fänkålssallad
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kryddiga kycklingklubbor med fänkålssallad

16 ingredienser

45 min

Saftiga kycklingklubbor i en härlig kryddblandning serveras med fräsch fänkålssallad och pinjenötter.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 kycklingklubbor
  • 1 citron, saft och skal
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 tsk kummin
  • 4 tsk havssalt
  • 1 kruka oregano, hackad
  • 2 fänkål, tunt skivade
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, fint riven
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Baka kycklingklubborna i 35 minuter tillsammans med olja, salt och peppar tills den har en innertemperatur på 82 grader inne vid benet.
  3. Rosta sesam och kummin i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 2 minuter tills sesamfrön blir gyllenbruna.
  4. Placera de rostade fröna i en mortel tillsammans med salt, citronskal och oreganoblad. Krossa till ett grovt pulver.
  5. Blanda citronsaft och vinäger i en skål tillsammans med riven vitlök, salt och olivolja.
  6. Skär fänkålen så tunt ni kan och lägg tillsammans med pinjenötter. Slå sedan dressingen över och låt stå.
  7. Placera den färdigrostade kycklingen i en skål och blanda tillsammans med saft och skal av citron samt strö över kryddblandningen och blanda runt.