Enkla havrekakor av Christina Gyllner

koket.se
Havrekakor
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Enkla havrekakor av Christina Gyllner

6 ingredienser

ca 25 m

Klassiska småkakor är lätt att baka. Ät dina havrekakor med ett glas mjölk till, godare blir det inte!

Kolasnittar med muscovadosocker »

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Havrekakor

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
  5. Låt kakorna svalna. Servera till ett glas mjölk.