Marmorerade chokladmaränger

koket.se
Marmorerade chokladmaränger
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Marmorerade chokladmaränger

4 ingredienser

1,5 h

Vackra och goda maränger med chokladswirl.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citron, pressad
  • 50 g mörk bakchoklad

Gör så här

  1. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en torr och fettfri skål.
  2. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Skålen ska täcka kastrullen helt.
  3. Vispa marängmassan över vattenångan tills smeten är tjock. Pröva med en marängtopp och se om
  4. den håller formen, annars får du vispa mer.
  5. Ta bort skålen med marängsmeten och sätt i en ny skål i kastrullen.
  6. Bryt chokladen i bitar, lägg i skålen och låt den smälta.
  7. Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten så att den blir randig.
  8. Spritsa eller klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
  9. Grädda i 125 grader mitt i ugnen, ca 1 timme.