Chokladcupcakes med färskostfrosting

koket.se
Chokladcupcakes med färskostfrosting
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Chokladcupcakes med färskostfrosting

15 ingredienser

1 h

Saftiga chokladmuffins med chokladbitar toppas med en frosting på färskost och garneras med det du gillar.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

Muffins

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk

Topping

  • 100 g färskost
  • 50 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • blandade bär
  • strössel
  • kanderad frukt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao,och grovhackad choklad i en skål.
  3. Vispa upp ägget till skum. Vispa ner det smälta smöret. Häll äggblandningen och mjölken ner i de torra ingredienserna. Blanda till en en fin, jämn smet.
  4. Klicka smeten i muffinsformar, ca 1 dl rym i varje. Samla de fyllda formarna på en plåt.
  5. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, ca 25 min. Låt muffinsen kallna.
  6. Vispa ihop färskost och smör till toppingen. Vispa ner florsocker. Kyl smeten ca 30 min.
  7. Rör upp toppingen och spritsa på muffinsen. Den behöver inte täcka hela ytan. Strö på valfri garnering.