Minipizzor med kantareller och krondill

Minipizzor med kantareller och krondill
Foto: TV4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Minipizzor med kantareller och krondill

12 ingredienser

30 m

"Jag älskar att göra småpizzor utomhus. Perfekt mingelmat eller som bufférätt. Vill du ha lite extra tid över när gästerna kommer så gräddar du bottnarna i förväg. Toppa pizzorna med stekt svamp och ha en plåt förberedd med minipizzor. Stoppa in en snabbis i ugnen och avsluta med ost och krondill precis vid servering." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzadeg (gör själv eller köp färdig hos pizzerian)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl hårdost, riven (lagrad och smakrik)
  • 3 dl skogssvamp, rensade (trattkantareller, trumpetsvamp osv.)
  • 1 schalottenlök, fint skuren (liten)
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • ev vitvinsvinäger

Servering

  • dillvippa
  • ost, fint riven

Gör så här

  1. Kavla ut 4 små pizzor på lätt mjölat bakbord.
  2. Bred på crème fraiche och toppa med riven ost.
  3. Stek svampen i lite olja. Smaksätt med fint skuren lök, salt och svartpeppar.
  4. Grädda pizzorna i ugnen eller ute på grillen (på baksten eller tjock metallplåt) tills bottnen blir frasig.
  5. Toppa pizzorna med stekt svamp och krondill samt avsluta med lite riven ost.