Skär det kalla smöret i små bitar. Blanda med socker, mjöl och bakpulver i en matberedare.
När det har en sandig konsistens blandas äggulan i. Blanda inte för länge - degen ska bara gå ihop.
Lägg degen i kylen i 20 min.
Kavla sedan ut och klä 1 stor eller 6 små pajformar.
Baka sedan i ca 10 minuter i 175 grader varm ugn. Ställ sedan att svalna.
Hallonkräm
Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten.
Riv skalet av citronen och pressa en halva.
Koka saften och skalet med smör och sockret tillsammans med hallonen. Mixa sönder hallonen med en stavmixer. Passera detta genom en sil så att kärnorna försvinner. Blanda ut maizenan med saften från andra halvan av citronen och blanda ner det i hallonsåsen. Vispa sönder äggulorna och ägget och blanda ner det i hallonsåsen.
Värm detta igen och lägg i gelatinbladet så att det löser upp sig i såsen. Fortsätt röra till såsen tjocknar.
Kyl krämen något innan den läggs i formarna. Fyll sedan pajskalen och låt stelna i kylen.
Italiensk maräng
Koka sockret med vattnet till 121 grader.
Börja vispa äggvitan i matberedaren när sockerlagen är ca 110-115 grader. Äggvitan ska bli ett fluffigt skum.
Häll sedan ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispande vitan. Köksassistenten ska gå på lägsta fart när sockerlagen hälls i. Vispa snabbt någon minut och låt sedan matberedaren gå på låg hastighet tills marängen har svalnat.
Om du vill kan du blanda i frystorkade hallon i marängen nu innan du bränner av den.
Montering
Ta fram pajerna och spritsa fina toppar av marängen ovanpå citronkrämen.
Bränn av med en gasolbrännare och lägg på färska bär som hallon, jordgubbar eller blåbär.