Minigräddbullar

koket.se
Minigräddbullar
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Minigräddbullar

12 ingredienser

1 h

De här festliga gräddbullarna i miniformat är perfekta att toppa en festlig glassdessert med!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Botten

  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk florsocker (gärna ekologiskt)

Fyllning

  • 2,75 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl flytande honung
  • 140 g äggvita
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ev 3 msk hallonpulver

Topping

  • 400 g choklad
  • ev torkade bär
  • ev blandade nötter
  • ev kokos

Gör så här

Botten

  1. Strö lite florsocker på bakbordet och kaveln. Kavla ut mandelmassan till en platta som är ca 3 mm tunn.
  2. Tryck ut cirklar med en rund stans. Jag använde mig av en tyll som stans, ett snapsglas eller liknande funkar även bra. Vill du ha lite större gräddbullar så kan du använda en stans som är 5 cm i diameter.
  3. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 125 grader varmluft i 20–25 minuter. De ska bara precis börja få lite färg.
  4. Ta ut och låt vila på galler.

Fyllning

  1. Koka upp strösocker, vatten och flytande glykos till 118 grader.
  2. När sockerlagen är 110 grader så börjar du vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. När sockerlagen är 118 grader häller du ner sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle. Vispa på medelhastighet hela tiden.
  4. Tillsätt vaniljpulver samt hallonpulver. Fortsätt vispa fyllningen på låg till medelhastighet i ca 15 minuter tills den svalnat.
  5. Spritsa fyllningen på bottnarna, använd en rund tyll eller stjärntyll.

Topping

  1. Låt bullarna vila i rumstemperatur medan du tempererar chokladen.
  2. Doppa sedan gräddbullarna i chokladen och låt stelna i rumstemperatur.
  3. Förvara gräddbullarna i en burk med lock i kyl eller frys.