Pontiska pannkakor - Pishia

POPULÄRT
Pannkakor utan ägg
Foto: Johan Lindskog
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Pontiska pannkakor - Pishia

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Min stora feta grekiska kokbok

6 ingredienser

Pontiska pannkakor - Pishia. När mammorna bakade i mina barndomskvarter i Rinkeby stekte de alltid ett gäng pishia till oss barn, antingen fyllda med keso eller fårost eller serverade dem bara som de var. /Alexandra Pascalidou

Receptet ger 10 äggfria pannkakor.
**Alexandras special!
**Klicka på lite honung om du vill. Valnötter är också smaskigt till!

Ingredienser

Pishia

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • 6-7 dl vatten
  • 100 g fårost
  • olja, att steka i

Gör så här

Pishia

  1. Blanda vetemjöl, salt och jäst i en skål.
  2. Rör ner vat¬ten successivt tills smeten blir slät.
  3. Blanda i den smulade fetaosten.
  4. Täck över och låt jäsa i 1 timme.
  5. Rör om på nytt och sleva upp decimeterstora plättar i stekpannan med lite olja i.
  6. Stek dem sedan ett par minuter på varje sida. Se till att inte värmen är för hög – pannkakorna ska bli genom¬stekta inuti och förbli mjuka.
  7. Servera varma eller ljumma som tillbehör, mellanmål eller till frukost.