Rostas av
Halv åtta hos mig,  


4

Mickes goda rostas (rostbiff går också bra)! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Bryn hela biten kött snabbt i smör på hög värme i en ugnsfast gjutjärnspanna (ska enbart få en tunn stekyta, ej bli genomstekt). Ta av från spisen.
  2. Krydda med malen svartpeppar och flingsalt runtom. Lägg timjan- och rosmarinkvistar på köttet tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Sätt in i ugn på 120 grader och kör tills köttet är ca 64 grader i mitten (ca 12 min).
  4. Ta ut, lägg köttet tillsammans med kryddningen i ett paket av plastfolie och låt stå i rumstemperatur och vila.
  5. Skär upp i 1 cm tjocka skivor till serveringen (tvärs köttfibrerna).
  •  2,5 h
  •  26 ingr
  •  15 min
  •  16 ingr
  •  1 h
  •  20 ingr
  •  40 min
  •  17 ingr
Middagsmacka med rostbiff

Middagsmacka med rostbiff

av Håkan Larsson
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Lovefood

Lovefood

av Mikael Håkansson
  •  5 ingr
Cajun räkcocktail

Cajun räkcocktail

av David - Visby
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  10 ingr