Rostas


4

Mickes goda rostas (rostbiff går också bra)! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

  • 600 g (ca) rostas, alt rostbiff
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0.25 kruka timjan
  •   malen svartpeppar
  •   flingsalt
  •   smör att bryna i
  1. Bryn hela biten kött snabbt i smör på hög värme i en ugnsfast gjutjärnspanna (ska enbart få en tunn stekyta, ej bli genomstekt). Ta av från spisen.
  2. Krydda med malen svartpeppar och flingsalt runtom. Lägg timjan- och rosmarinkvistar på köttet tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Sätt in i ugn på 120 grader och kör tills köttet är ca 64 grader i mitten (ca 12 min).
  4. Ta ut, lägg köttet tillsammans med kryddningen i ett paket av plastfolie och låt stå i rumstemperatur och vila.
  5. Skär upp i 1 cm tjocka skivor till serveringen (tvärs köttfibrerna).

Annons:

Liknande recept

  •  45 min
  •  22 ingr

Matildagårdens porterstek

av Alva - Norrköping
  •  1h 15 min
  •  13 ingr

Fantastiskt förättsbröd

av Anneli Lindberg
  •  2h
  •  13 ingr