Ålandspannkaka med sviskonkräm
av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Ålandspannkaka: Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
  2. Sviskonkräm: Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
  3. Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.

  • 40 min
  • 9 ingr