Ålandspannkaka med sviskonkräm
av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Ålandspannkaka: Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
  2. Sviskonkräm: Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
  3. Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.
Efterrättstapas

Efterrättstapas

av Fredrik - Vasa
  •  29 ingr
  •  12 ingr
  •  45 m
  •  13 ingr
Suffléomelett

Suffléomelett

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  10 ingr
Crêpes med nötfyllning och chokladsås

Crêpes med nötfyllning och chokladsås

av Peter Frohm, Istvan Csöke
  •  45 min
  •  27 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
Kryddat brännvin

Kryddat brännvin

av Michael Björklund
  •  10 min
  •  7 ingr
Dillkryddad laxtartar

Dillkryddad laxtartar

av Michael Björklund
  •  2h 10 min
  •  7 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr