Ålandspannkaka med sviskonkräm


4

  •   Ålandspannkaka:
  • 6 dl mannagrynsgröt
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  •   kardemumma
  • 1 st ägg
  •   smör
  •   Vispad grädde till servering
  •   Sviskonkräm:
  • 10 st torkade plommon
  • 5 dl vatten (plus lite till mjölet)
  • 1 bit kanel
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk maizenaredning
  1. Ålandspannkaka
    Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
  2. Sviskonkräm
    Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
  3. Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.

Annons:

Liknande recept

Efterrättstapas

av Fredrik - Vasa
  •  29 ingr
  •  10 ingr

Saffranspannkaka

av recept.nu
  •  16 ingr

Semla

av Anders Levén
  •  12 ingr

Björnbärspannkakor

av Anders Levén
  •  10 ingr

Jättepannkakor

av Pelle Johansson
  •  9 ingr
  •  12 ingr