Min egen ketchup

Min egen ketchup

Av: Micael Bindefeld

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Micael Bindefelds recept på hemgjord ketchup. Från boken Min trädgård är min fest.

Ingredienser

portioner dl
  • 5 tomater (röda, mogna)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skålla snabbt tomaterna, skala och skär dem i bitar.
  2. Kärna ut och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda i 25 minuter.
  4. Mixa ketchupen noggrant med en mixerstav.
  5. Häll ketchupen i rena burkar och förvara i kylskåp.