Glassbakelser


Glassbakelser - så fantastiskt gott. Receptet ger cirka 12 stycken glassar.

  • 275 g blåbär
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  •   Cirka 24 st kex, rån eller kakor
  1. Klä en fyrkantig form med bakplåts- eller smörgåspapper.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Häll smeten i formen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  6. Skär glassen i bitar lika stora som kexen och lägg en bit glass mellan två kex. Låt tina lite och servera sedan.

Annons:

  •  6 ingr

Lakritsknäck

av Elisabeth Johansson
  •  8 ingr

Marshmallows

av Elisabeth Johansson
  •  12 ingr
  •  11 ingr

Blåbärskaka med valnötsströssel

av Lisa och Monica Eisenman
  •  16 ingr
  •  7 ingr

Chokladbollar

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr
  •  7 ingr