Glassbakelser av
Nyhetsmorgon,  


Glassbakelser - så fantastiskt gott. Receptet ger cirka 12 stycken glassar.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Klä en fyrkantig form med bakplåts- eller smörgåspapper.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Häll smeten i formen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  6. Skär glassen i bitar lika stora som kexen och lägg en bit glass mellan två kex. Låt tina lite och servera sedan.