Glassbakelser av
Nyhetsmorgon,  


Tack för din röst

Glassbakelser - så fantastiskt gott. Receptet ger cirka 12 stycken glassar.

  1. Klä en fyrkantig form med bakplåts- eller smörgåspapper.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Häll smeten i formen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  6. Skär glassen i bitar lika stora som kexen och lägg en bit glass mellan två kex. Låt tina lite och servera sedan.

Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

av Kristina Sjöö, Björn Sjöö
  •  25 min
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Röd dessert

av Tommy Myllymäki
  •  25 min
  •  9 ingr

Lokomotiv glasstårta

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Rosa och gröna maränger

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  4 ingr
  •  40 min
  •  8 ingr
  •  14 ingr

Gammaldags rabarberkaka

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  9 ingr

Fikonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr