Torsk med brynt citronsmör och tomat

Torsk med brynt citronsmör och tomat

Av: Mia Gahne

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 min

Snabbrimmad torsk med brynt citronsmör och tomat. Blixtsnabb kanonrätt när man har laddat frysen med torsk i portionsbitar, vilket är en smidig sommarstugereserv.

Ingredienser

portioner
  • 4 port fryst torsk
  • ca 2 msk salt
  • 25 g smör (eller efter samvete)
  • 0,5 citron
  • 5-10 tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 1 msk kapris
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Klipp loss de frusna torskbitarna ur plasten. Lägg dem i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10-15 min.
  2. Ställ kastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5-10 min.
  3. Smält smöret under tiden tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Släng ner tomaterna skurna i bitar och blanda runt. Tillsätt kapris, basilika och svartpeppar.
  4. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg upp på tallrikar. Fördela tomatsmöret över. Garnera med lite extra basilikablad.
  5. Servera genast, gärna med nykokt pyttepotatis.