Filodegslasagne med lamm och feta

Filodegslasagne med lamm och feta
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Filodegslasagne med lamm och feta

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

11 ingredienser

Peynirli kıymalı börek

Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 5 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 förp filodeg
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 300 g smulad fetaost
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.
  2. Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.
  4. Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.
  5. Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren.
  6. Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.
  7. Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.