Jambalaya med vildris

Jambalaya
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Melker Andersson
Melker Andersson

Jambalaya med vildris

16 ingredienser

1h

En trevlig "allt-i-ett-rätt" som kan varieras efter smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår
  • 0,5 förp bacon, skuret i småbitar
  • 200 g chorizokorv
  • 16 skalade räkor
  • 4 insjökräftor
  • 1 förp musslor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 tsk cajunkrydda
  • 4 dl vildrisblandning
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Bryn bacon och kycklinglår gyllenbruna i en stor, torr järngryta.
  2. Lägg i korven skuren i centimeterstora bitar. Hacka löken och lägg i den tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna och cajunkryddan. Fräs i 5-10 minuter på stark värme.
  3. Lägg i riset och låt det fräsa med i 5 minuter. Häll i de krossade tomaterna, bleksellerin samt paprikorna, skurna i tärningar.
  4. Späd med buljongen och lägg på locket. Koka upp och sänk sedan värmen så att det knappt sjuder under 40 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i bottnen.
  5. Avsluta med att lägga i musslorna, räkorna och kräftorna.