Mazarinkaka med tosca i långpanna

koket.se
Mazarinkaka med tosca i långpanna
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Mazarinkaka med tosca i långpanna

14 ingredienser

50 min

Två goda bakverk möts i en underbart god kaka - mazarin och toscakaka blir tillsammans Camillas goda toscamazarin!

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Mazarin

  • 300 g mandelmassa
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 tsk salt

Mandeltosca

  • 250 g mandelspån
  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager.
  4. Grädda mazarinen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.

Mandeltosca

  1. Ha ner alla ingredienser till toscan förutom flagad mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  2. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i 15 minuter med toscan på.
  3. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.