Mazaränger

Mazaränger
Foto: TV4
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Mazaränger

8 ingredienser

Som en blandning mellan mazariner och maränger.

Detta är sommar för migj. Lite för söt, men man kan ändå lite låta bli att vilja smaka... som en solbränd man som sitter i solen på samma café som en själv. Egentligen lite för söt, men man kan inte låta bli att vilja flirta. Intas med fördel tillsammans med en stärkande, riktigt bitter espresso. /Rickard

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 120 g ägg
  • amarettolikör
  • färska bär
  • 0,5 citron
  • 180 g strösocker
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Se till att alla varor är rumstempererade.
  2. Riv och rör mandelmassan smidig.
  3. Tillsätt det mjuka smöret och rör därefter i äggen lite i taget.
  4. Häll i små formar med urgröpt mitt och grädda i ca 14-18 min i 200 grader.
  5. Droppa lite Amaretto över den nygräddade kakan och lägg valfria färska bär i håligheten.
  6. Vispa 3 äggvitor, saften från en halv citron och 90 g strösocker till ett fast skum. Tillsätt ytterligare 90 g strösocker och vispa till ett ännu fastare blankt skum.
  7. Spritsa ovanpå bären och bränn av med brännare.