Klor på Karibisk krabbfärs

Klor på Karibisk krabbfärs
Foto: TV4

Klor på Karibisk krabbfärs

Av: Maxette - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Krabbkött med vårlök, timjan, persilja, paprika, vitlök, och selleri dansande i brödsmulor och olivolja.

Vintips från Maxette
6622 Jules Muller Riesling, 79 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 krabbor
  • 3 msk olivolja
  • 4 salladslökar
  • 42 klyftor vitlök
  • 0,5 krm färsk timjan
  • 6 kvistar persilja
  • 4 stora skedar brödsmulor
  • 1 limefrukt
  • 1 jalapeño, söt
  • 0,5 krm salt
  • rödpeppar, krossad i en mortel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Ta ur krabbköttet med en sked och lägg i en skål.
  3. Rensa varje krabba inuti, skalen ska användas senare.
  4. Grovhacka persiljan, vårlöken, timjan och vitlöksklyftorna.
  5. Stek alla kryddorna i olivolja.
  6. Tillsätt krabbköttet, krydda med söta chili, salt och rödpeppar.
  7. Blanda i ströbröd och en halv lime.
  8. Låt det koka i cirka 5 minuter.
  9. Fyll krabbskalen och strö över brödsmulorna innan du lägger dem i ugnen, cirka 10 minuter.
  10. servera dem varma med en krabbklo i var och en.