Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel

Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel
Foto: TV4

Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel

Av: Max - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel serveras med bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Sorbet

  • 2 förp fryst mango, tärnad
  • 1,5 dl sockerlag
  • 1,5 dl passionsfruktsjuice
  • limefrukt, riven
  • 0,5 kruka mynta

Krossade bär

  • 100 g frysta hallon/blåbär
  • En skvätt juice
  • 2 msk florsocker

Chokladtryffel (ca 30 st)

  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g riktigt smör
  • En skvätt rökig whiskey
  • En nypa havssalt
  • kakao

Gör så här

Sorbet

  1. Släng ner alltihop i en foodprocessor och kör tills du är nöjd med konsistensen.
  2. Skicka snabbt in sorbeten i frysen, antingen i färdiga serveringsfat, eller i bunken. Se dock till att ta ut den ca 20 min innan den ska serveras.

Krossade bär

  1. Tina bären till kylskåps temperatur.
  2. Häll på juicen och sockret och krossa med en gaffel tills du är nöjd.
  3. Ringla slutligen bären över glassen och servera ihop med 2-3 tryfflar och lite passionsfrukt.

Chokladtryffel

  1. Värm på grädden till sjudning.
  2. Smäll under tiden sönder chokladen till småbitar.
  3. När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
  4. När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
  5. När smeten stelnat, gröp ut en klick med en sked och forma snabbt med händerna till en boll, rulla tryffeln i kakao och garnera med några korn flingsalt.