Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis

Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis

Av: Mats-Peter Kristiansen

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

35 min

Bjud över några goda vänner på söndagsmiddag! Lite lyxigare husmanskost som är är både rustik och festlig.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kokt oxbringa
  • salt
  • peppar
  • 1 spetskål
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl persilja, strimlad
  • 300 g potatis, kokta skalade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk grovkornig senap
  • 20 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna något.
  2. Strimla spetskålen och fräs i en gryta med lite olja utan att den få färg.
  3. Tillsätt vin, kummin, salt och peppar och låt koka ihop. Avsluta med att vända i strimlad persiljan.
  4. Finhacka löken och fräs den med smör utan att den tar färg. Tillsätt mjölet under omrörning sedan mjölken och grädden.
  5. Låt koka upp under vispning. Koka i ca 2-3 minuter. Tillsätt senap, salt och peppar.
  6. Tärna potatisen och vänd ner dem i såsen.
  7. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida i en het grillpanna. Salta och peppra.
  8. Servera bringan tillsammans med spelskålen och den stuvade potatisen.