Asiatisk löjromstoast med koriandercrème

Asiatisk löjromstoast med koriandercrème
Foto: TV4

Asiatisk löjromstoast med koriandercrème

Av: Mats och Kjell

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

En annorlunda förrätt med fantasifullt upplägg.

Dryck
12191 Riesling Hugel, Alsace 2009.

Kjell och Mats lagade även
Pocherad torskrygg med brynt smör
Jordgubbar i grönpepparsås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Löjromsägg

  • 2 dl löjrom
  • 4 tsk fisksås
  • 2 msk limefrukt, pressad
  • 4 tsk strösocker
  • 2 tsk chilifrukt, hackad, grön och röd
  • 2 klyftor vitlök, hackade

Koriandercrème

  • 0,5 dl färsk koriander
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 skivor formfranska
  • 1,5 dl sesamolja
  • salladslök

Gör så här

Löjromsägg

  1. Lägg rommen i en skål. Blanda ner övriga ingredienser och sätt in i kylen en timma.
  2. Häll upp blandningen i en sil. Forma sedan till ett ägg som läggs upp på tallriken.

Koriandercrème

  1. Mixa koriander med crème fraiche och smaka upp med salt och peppar om så önskas.
  2. Servera löjromsägget med koriandercrème och brödet som doppats i sesamolja och stekts gyllenbruna. Dekorera med en stjälk salladslök.