Rödingfilé med palsternackspuré

Rödingfilé med palsternackspuré
Foto: TV4

Rödingfilé med palsternackspuré

Av: Mats - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1h

Rödingfilé med parmesansparris och palsternackspure samt romcreme.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Palsternackspuré

  • 400 g mjölig potatis
  • 400 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 äggulor
  • 4 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Rödingfilé

  • 4 rödingfiléer, benfri (à 150 g)
  • 2 msk citronolja (olivolja +citronsaft)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Parmesansparris

  • 250 g grön sparris
  • 1 msk citron, skalet, rivet
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk parmesanost, grovriven

Romcreme

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 burk à 75 g röd stenbitsrom
  • gräslök, finhackad

Gör så här

Palsternackspuré

  1. Skala potatis och palsternacka.
  2. Dela i mindre bitar och koka mjuka.
  3. Häll av vattnet, vispa ihop med smör, äggulor och rapsolja.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Spritsa upp i små ugnsfasta portionsskålar och gratinera i ugn tills purén fått fin färg, ca 10 min i 200 grader.

Rödingfilé

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in filéerna med citronolja. Salta och peppra rejält.
  3. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en plåt.
  4. Baka fisken i ugnen 12-15 min.

Parmesansparris

  1. Bryt av den nedersta, torra delen av sparrisen.
  2. Sjud sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter.
  3. Låt den svalna och skär i små bitar.
  4. Blanda sparrisen med rivet citronskal, olja och parmesanost.
  5. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.
  6. Skeda parmesansparrisen över fisken vid servering.

Romcreme

  1. Blanda ingredienserna till en kräm.
  2. Serveras gärna med valfri blandsallad