Karnelunds bresaola

Karnelunds bresaola
Foto: TV4

Karnelunds bresaola

Av: Mats - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 min

Karnelunds bresaola på salladsbädd med honungsrostade nötter toppad med parmesan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Honungsrostade nötter

  • 1,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk citron, pressad

Bresaola med tillbehör

  • 1 förp salladsmix (typ Jungfrumix)
  • crema di balsamico
  • 200 g tunt skivad bresaola
  • 100 g parmesanost, tunt hyvlad
  • 8 körsbärstomater
  • gröna ärtskott, till garnering
  • 4 brödsticks av vitt landgångsbröd
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Rosta nötterina i stekpanna under omrörning tills de tagit färg.
  2. Tillsätt fröna och ringla över olja och honung, sjud under omrörning i 1 minut.
  3. Häll över citronsaft, blanda och låt kallna.
  4. Fördela salladen på tallrik, ringla över crema di balsamico, forma bresaolan till en hög på salladen.
  5. Hyvla parmesan över och strö över nötblandningen.
  6. Garnera med cocktailtomater och gröna ärtskott.
  7. Stek brödsticksen gyllenbruna i smör och lägg på toppen.