Matildas lyxiga kantarellpasta med kalvfilé

Matildas lyxiga kantarellpasta med kalvfilé
Foto: TV4

Matildas lyxiga kantarellpasta med kalvfilé

Av: Matilda Kristoffersson

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Tryffeldoftande papardelle med kantarellkompott och helstekt kalvfilé. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin: Barbera d'Alba Nemes 2005, 75106

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pastan

  • 0,5 dl kantarellfond, koncentrerad
  • 3 dl grädde
  • 3 msk smör
  • 400 g kantareller
  • 2 små eller 1 stor schallottenlök
  • 3 droppar vit tryffelolja
  • 1 förp pappardelle
  • färsk bladpersilja, hackad, till granering

Kalvfilén

  • 700 g kalvfilé, i bit
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör så här: Putsa kalvfilén ren från hinnor och fett. Stek den runtom i olja i en stekpanna. Tillsätt smör och den hackade persiljan mot slutet av stektiden och ös över köttet. Ta upp, salta och peppra runtom, sätt en stektermometer i mitten av köttet. Stek i 120 graders ugnsvärme tills innertemperaturen är ca 58-60 grader. Ta ut köttet och låt det vila i folie i ca 10 minuter innan servering.
  2. Lägg smör, grädde och fond i en kastrull och låt sjuda så att vätskan reduceras något. Stek kantareller och finhackad schalottenlök med smör tills löken blivit mjuk.
  3. Koka pastan, häll av och lägg tillbaka i kastrullen. Tag av såsen från plattan och häll i den vita tryffeloljan och rör om. Häll såsen direkt över pastan i kastrullen och rör runt så att all pasta blir täckt av såsen. Låt stå och vila någon minut.
  4. Lägg upp pastan portionsvis och fördela kantarellkompotten ovanpå, granera med hackad bladpersilja. Skär upp kalvfilén i centimeter tunna skivor och lägg upp bredvid pastan. Servera direkt!