Minicheesecake med lingon- och hjortronkräm
Foto: TV4

Minicheesecake med lingon- och hjortronkräm av
Halv åtta hos mig,  


40 min 4

En söt dessert med djärva smaker. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck: Till denna dessert passar både kaffe eller ett friskt och inte allt för sött dessertvin. Sandeman's Invalid Port (Portugal)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Cheesecake: Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekex och smält smör i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut massan i botten på lagom stora muffinsformar, 8 stycken. Ställ kallt.
  2. Kör philadelphiaost, smulad chèvreost och socker i matberedare till en smet. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och blanda. Tillsätt äggen, ett i taget och kör ordentligt till en slät smet.
  3. Häll fyllningen i formarna, ställ på plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan stelnar mer när den har kallnat. Låt kakorna kallna helt, de blir godast om de får stå kallt över natten.
  4. Lingon/hjortronkräm: Blanda lingon med hälften av sockret i en skål. Blanda hjortron med resten av sockret i en annan skål. Spara några fina bär till serveringen. Smaka dig fram till hur söt du vill ha sylten. Blanda bären med hälften av kesellan vardera och rör tills du fått en fin kräm. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
  5. Servering:Lossa försiktigt kakorna från formarna och lägg två stycken på varje serveringsfat. Lägg en klick lingonkräm på den ena, och hjortronkräm på den andra. Dekorera med några fina bär och en kvist citronmeliss.