Grillad lättgravad lax med dill

Grillad lättgravad lax med dill
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Mathias DahlgrenMelker Andersson
Mathias DahlgrenMelker Andersson

Grillad lättgravad lax med dill

5 ingredienser

12h 10 min

Att grava är en urgammal och busenkel metod!

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1 knippe dillkvist
  • vitpeppar, grovt krossad

Gör så här

  1. Blanda samman socker, salt, dillkvistar och grovt krossad vitpeppar.
  2. Gnid in kryddorna i laxen med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig. Låt vila.
  3. Vänd laxen efter 24 timmar och låt ligga ytterligare 12 timmar.
  4. Grilla skivor av laxen hastigt på varje sida.
  5. Servera.