Foto: Åke E:son Lindman

Mathias Dahlgren

Kocken och krögaren Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest kända och respekterade kockar. Här hittar du några av hans recept.

Mathias Dahlgren kan som enda svensk stoltsera med att han har vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d´Or, världsmästerskap i matlagning. Dessutom har Mathias Dahlgren blivit framröstad till Kockarnas kock sex gånger.

Mathias har skrivit kokböckerna Mathias Dahlgren kokbok (2001) och Bon Lloc (2003), den senare är uppkallad efter hans dåvarande gourmetstaurang i Stockholm. Nu driver han den egna restaurangen Mathias Dahlgren som ingår i Grand Hotelkoncernen. Restaurangen består av två delar: Matsalen och sidorestaurangen Matbaren. 2008 fick Matsalen sin första stjärna i Guide Michelin och ett år senare kom guldstjärna nummer två. Även sidorestaurangen Matbaren fick sin första guldstjärna då.

Risgrynsgröt i ugn

av Mathias Dahlgren
  •  2,5 h
  •  11 ingr
  •  10 min
  •  8 ingr

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr

Tomatsallad

av Mathias Dahlgren
  •  15 min
  •  13 ingr

Öppen cheeseburgare

av Mathias Dahlgren
  •  18 ingr

Oxkind kokt i porter

av Mathias Dahlgren
  •  18 ingr

Tartar på biff och ostron

av Mathias Dahlgren
  •  13 ingr

Rimmad salmalax och gurka

av Mathias Dahlgren
  •  14 ingr

Getyoghurt och persika

av Mathias Dahlgren
  •  14 ingr
  •  6 ingr

Mathias Dahlgrens clubstek

av Mathias Dahlgren
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Ekologisk Sockerkaka

av Mathias Dahlgren
  •  30 min
  •  9 ingr

Varma äpplen med smulfras

av Mathias Dahlgren
  •  1h
  •  14 ingr
  •  8 ingr