västerbottenrutor med löjrom

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
lyxig avokadosoppa med löjrom

Enkla förrätter som gästerna älskar

Starta middagen med en enkel men fantastiskt god förrätt! Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Förrätter med räkor
Cheesecake med räkor och kavring i glas

Förrätter med räkor

Gör en läcker och enkel förrätt med räkor! Här hittar du recept på räkcocktail, skagenröra, räktoast och andra festliga förrätter med räkor.

Snabba förrätter under 15 minuter!
Fina förrätter från havet

Snabba förrätter under 15 minuter!

Bästa tilltuggen till festen
Snabba snittar med lax och picklad rödlök

Bästa tilltuggen till festen

Sponsrat
Kockarnas bästa recept på toast skagen
Myllymäkis toast skagen

Kockarnas bästa recept på toast skagen

Favoriter till förrätt

Senaste recepten

Populära förrätter

Mustig ramslökssoppa
Halv åtta hos mig logo

Mustig ramslökssoppa

Emma - Tomelilla
30 m

Läsvärt