Klaras och Gillis goda grilltillbehör - potatissallad med fetaost och sparris, chimichurri och hamburgerdressing.
Ingredienser
4 - 6
Hamburgerdressing
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
1 msk bostongurka
1 tsk citron, saft
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Fransk potatissallad
1 kg delikatesspotatis
2 msk kapris, samt 1 msk av spadet
0,5 citron, saft och skal
1 klyfta vitlök
1 tsk dijonsenap
3 knipplökar
130 g blandsallad, vintermix
1 dl kalamataoliver
1 knippe grön sparris
0,5 kruka färsk basilika
100 g fetaost
2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
salt
Chimichurri
1 kruka oregano
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 kruka färsk bladpersilja
2 klyftor vitlök
1 grön jalapeño
0,5 citron, saft och skal
1 limefrukt, skal
0,5 dl olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Hamburgerdressing
Blanda alla ingredienser. Låt såsen sätta sig i minst 15 min.
Fransk potatissallad
Halvera potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda under tiden olivolja, kapris + spad, citron, riven vitlök, dijon och oliver. Finhacka knipplöken, blanda ned.
Skär sparrisen i 3 cm bitar och sjud i lättsaltat vatten i ca 1 min.
Blanda nu potatisen, sparrisen, salladen, smulad fetaost samt hackad basilika. Klart att servera!
Chimichurri
Finhacka alla kryddor. Riv vitlöken och finhacka jalapeñon. Blanda ned med resterande av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 30 min innan servering.