Pannacotta con strega e sapore di arance

Pannacotta
Foto: TV4

Pannacotta con strega e sapore di arance

Av: Massimo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 min

Pannacotta con strega e sapore di arance = Apelsin- och stregapannacotta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Massimos drycktips
8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal 65:-
"Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från vaniljen samt fetman från grädden."

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 4 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • vaniljstång
  • 4 msk strösocker
  • 1 apelsin
  • 3 msk stregalikör

Gör så här

Stregablandning

  1. Häll 2 msk socker i en stekpanna, inte för hög värme. Häll i 3 msk Stregalikör, rör om. Riv det fina orangea skalet från en halv apelsin. Lägg i detta och ett halvt gelatinblad i en stekpannan och låt smälta ihop. Rör om i pannan och efter några minuter tar du bort gelatinbladet. Häll upp Strega blandningen i fyra dessertglas och ställ i kylen.

Pannacotta

  1. Lägg 4 gelatinblad i 2 dl ljummet vatten
  2. Skrapa ur en halv vaniljstång och lägg innehållet och stången i 5 dl grädde i en kastrull, lägg i 4 msk socker och rör om. Pressa i juicen från en halv apelsin i gräddblandningen.
  3. Koka upp gräddblandningen försiktigt. Så fort det kokat upp ta av kastrullen och blanda i de ljumna gelatinbladen och rör om tills de löst upp sig helt.
  4. Ta ut dessertglasen ur kylen och häll upp gräddblandningen ovanför Stregablandningen.
  5. Filea fyra apelsinklyftor och lägg på toppen när Pannacottan är kyld och det är dags att servera.