Denna rätt är inte bara en fröjd för ägat att titta på, utan en mycket god rätt som passar både till vardags och att bjuda på vännerna på när de kommer på middag.
Äppelpotatis: Sätt ugnen på 200-225 grader. Kärna ur och skär äpplena i jämna klyftor. Strimla purjolöken på snedden i centimeterstora bitar. Blanda persilja och gräslök med de olika skotten. Spara till senare. Häll rapsoljan på en plåt. Vänd runt potatisen i oljan. Rosta potatisen i 25 minuter. Tillsätt äpplen och purjolök de sista 5 minuterna. Ta ut potatisen ur ugnen. Strö över flingsalt, de färska skotten blandat med persilja och gräslök över potatisen. Smula över ädelost.
Jordärtskocksås: Skala jordärtskockorna. Skala och hacka löken. Skär ner skockorna i bitar. Fräs jordärtskockorna och lök i rapsoljan i 1 minut och utan att de tar färg. Häll på vatten, hönsbuljong och matlagningsgrädde. Koka i 15-20 minuter. Mixa till en slät sås och smaksätt med salt och peppar.
Kalvfärsbiff: Skala, hacka och bryn löken i 1 msk av rapsoljan. Låt svalna. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i några minuter. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig färs. Forma till 4 kalvfärsbiffar à 140-150 g. Stek kalvfärsbiffarna i resten av rapsoljan 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
Servera kalvfärsbiffarna med äppelpotatis och jordärtskocksås.