Fiskgryta
Foto: Ingvar Eriksson

Fiskgryta av
Måndag-torsdag : riktig mat för familjen,  


4 Tack för din röst

Fiskgryta med tomat, saffran, fänkål och aioli. En mustig fiskgryta är aldrig fel. Det här är en tacksam rätt där det går lika bra att använda fryst som färsk fisk. /Markus
Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.

Har du inte tid att göra en egen aioli, använd en god färdigköpt majonnäs och smaksätt med vitlök och citronsaft.

Kolla in alla recept och läs mer om Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Fiskgryta
    Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  2. Fäs i olja några minuter utan att de tar färg.
  3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
  4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
  5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
  6. Ta av kastrullen från värmen.
  7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
  8. Vänd ner skaldjur och persilja.
  9. Aioli
    Vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin.
  10. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle.
  11. Smaka av med salt och citron.
  12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.
  •  45 min
  •  23 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr

Laxsoppa med skaldjur

av Paula Ahlsén Söder
  •  15 min
  •  13 ingr

Sannes kryddiga fiskgryta

av Susanne Pettersson
  •  11 ingr

Seafood chowder

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  10 ingr

Fransk fiskgryta med aioli

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  60 min
  •  38 ingr

Bouillabaisse Linnéa style

av Edin Dzemat, Bengt Sjöström
  •  16 ingr

Moules mariniere

av Johan Jureskog
  •  16 ingr

Fisksoppa från Polen

av Blanka Nantin
  •  30 min
  •  11 ingr

Saffransdoftande fiskgryta

av Fredrik Eriksson
  •  17 ingr

Futomaki på kallrökt lax

av Niclas Wahlgren
  •  10 ingr
  •  15 ingr
  •  23 ingr