Foto: Ingvar Eriksson

Bakad choklad med vaniljglass


4

En ljummen chokladfondant som serveras med glass. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.

Vissa rätter gör en till kung i köket. Den här är lätt att imponera med. Den är nämligen mycket enkel att svänga ihop, du kan omöjligt misslyckas. Men framför allt är den riktigt god. Det är något alldeles speciellt med den ljumma chokladen som göms i bakverket. /Markus Aujalay

Se fler recept från Mina favoriter från Barcelona

  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 40 g strösocker
  • 2 st ägg, hela
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk choklad, 70%, smält
  • 27 g vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
  3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna.
  4. Vispa mellan varje ägg.
  5. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning.
  6. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
  7. Häll upp smeten i 4 smorda portionsformar.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  9. Chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga inuti.
  10. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.

Annons:

Liknande recept

Chokladfondant med punschglass

av Fredrik - Örnsköldsvik
  •  13 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Chokladfondant

av Bonniers kokbok
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Whitie med jordgubbsganache

av Heléne Johansson
  •  11 ingr

Äppelflarn med mandel

av Markus Aujalay
  •  6 ingr