Päron kokta i vit glögg med vaniljglass och rostad mandel

Päron kokta i vit glögg med vaniljglass och rostad mandel
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Päron kokta i vit glögg med vaniljglass och rostad mandel

9 ingredienser

Glöggkokta päron med krispigt rostade mandelflagor. Servera med en len vaniljglass.

Ingredienser

päron

  • 4 Conferencepäron, skalade
  • 4 dl vit glögg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis

Rostad mandel

  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl äggvita
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

Päron

  1. Koka upp glögg, socker och kryddor.
  2. Lägg i päronen och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills päronen är mjuka.
  3. Låt svalna i lagen.

Rostad mandel

  1. Blanda mandel, strösocker och äggvita.
  2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn på 150 grader ca 25 minuter. Rör i massan regelbundet. Den skall vara gyllenbrun när den är klar.
  3. Servera till päronen och en god vaniljglass.