Foto: TV4

Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola


  • 400 g spaghetti
  • 200 g gula kantareller
  • 200 g rödgul trumpetsvamp
  • 0.5  gul lök, finhackad
  • 4  vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl nyriven parmesanost
  •   rivet skal från 1 citron
  •   olja och smör till stekning
  •   salt och svartpeppar
  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
  2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.

Annons:

Liknande recept

  •  25 min
  •  19 ingr

Markus Aujalays tiramisu

av Markus Aujalay
  •  7 ingr

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr

Citronpasta

av Cathrine Schück
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  45 min
  •  14 ingr
  •  15 ingr

Rucolasallad

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  2 ingr