Markus Aujalays lammfärsbiffar
Foto: Ingvar Eriksson

Markus Aujalays lammfärsbiffar
av
Måndag-torsdag : riktig mat för familjen,  


25 min 4

Lammfärsbiffar med tsatziki i pitabröd. Snabbt, enkelt och gott! Recept från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.

Kolla in alla recept och läs mer om Markus Aujalay

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 2 Tack för din röst
  1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Forma sedan färsen till biffar.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
  5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
  6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
  7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.
    Njut!
  •  20 min
  •  18 ingr
Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  15 ingr
  •  11 ingr
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

av Christian Hellberg
  •  9 ingr
Ninjabiffar med fetaost

Ninjabiffar med fetaost

av Mårten Nylén
  •  40 min
  •  22 ingr
  •  17 ingr
Pannacotta med gräddfil

Pannacotta med gräddfil

av Markus Aujalay
  •  6 ingr