Foto: Ingvar Eriksson

Markus Aujalays lammfärsbiffar


25 min4

Lammfärsbiffar med tsatziki i pitabröd. Snabbt, enkelt och gott! Recept från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.

Kolla in alla recept och läs mer om Markus Aujalay

  • 500 g lammfärs
  • 1 st vitlöksklyfta, finriven eller pressad
  • 3 msk vatten
  • 2 msk Ajvar relish
  • 0.5 msk spiskummin
  •   Lite hackad timjan, eller torkad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0.5 st citron, finrivet skal
  •   Salt, efter smak
  •   Svartpeppar, efter smak

Tsatziki

  • 0.5 st gurka, riven
  •   Salt, efter smak
  • 2 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 1 st vitlöksklyfta, finriven eller pressad

Tillbehör

  • 4 st pitabröd
  • 1 st huvud isbergsallad, strimlat
  • 2 st tomater, skivade
  • 1 bit gurka, skivad
  • 1 st rödlök, skalad och skivad
  1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Forma sedan färsen till biffar.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
  5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
  6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
  7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.
    Njut!

Annons:

Liknande recept

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  20 ingr
  •  20 ingr

Köttfärslimpa

av Markus Aujalay
  •  18 ingr

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  15 ingr

Indisk linssoppa

av Markus Aujalay
  •  35 min
  •  14 ingr

Lammfärsbiffar

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  20 ingr