Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

POPULÄRT
Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

Av: Markus Aujalay

Från: Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

20 ingredienser

Laxköttbullar med krämig pepparrotsyoghurt, blomkål, gurka och dillbulgur. Recept från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk söt senap
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen
  • smör, till stekning

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen

Blomkål-, gurk- och dillbulgur

  • 3 dl bulgur, kokt
  • 0,5 blomkål, huvud, plockad i små buketter, kokta
  • 0,5 gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 kruka dill, plockad
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Laxbullar

  1. Mixa laxen snabbt i en mixer.
  2. Blanda laxfärsen med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till bollar och stek laxköttbullarna i smör på medelhög värme.

Pepparrotsyoghurt

  1. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

Bulgur

  1. Blanda bulgur, blomkål och gurka.
  2. Smaka av med citronskal och -saft, dill, olja, salt och peppar.

Servering

  1. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurten och bulguren.