Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson

Indisk linssoppa
av
Måndag-torsdag : riktig mat för familjen,  


35 min 4

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.17/5   Röster: 12 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.