Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson

Indisk linssoppa
av
Måndag-torsdag : riktig mat för familjen,  


35 min 4 Tack för din röst

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.

Linssoppa

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  19 ingr
  •  11 ingr

Mulligatawny Soup

av recept.nu
  •  18 ingr
  •  10 ingr

Chili sin carne

av Gert Klötzke
  •  20 min
  •  16 ingr
  •  15 min
  •  11 ingr

Toskansk soppa på smörbönor

av Malin Söderström
  •  1h
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  22 ingr

Linsgryta med curry-och paprikakräm

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  30 min
  •  14 ingr