Foto: Ingvar Eriksson

Indisk linssoppa


35 min4

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

  • 0.5 dl olja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk chiliflakes
  •   lite gurkmeja
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 st lime, saften
  •   lite färsk koriander
  •   salt efter smak
  •   svartpeppar efter smak
  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.

Annons:

Liknande recept

  •  25 min
  •  19 ingr

Köttfärslimpa

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  20 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr

Linssoppa

av recept.nu
  •  10 ingr

Linssoppa

av Nabil Al Fakir
  •  8 ingr
  •  20 ingr