1 knippe färsk koriander, hackad (använd även stjälken där sitter smaken)
1 knippe persilja, hackad
1 förp saffran, upplöst i varmt vatten
2 lagerblad
olivolja
Gör så här
Hacka och skala alla ingredienserna till chermulan.
Lös upp saffran i lite varmt vatten.
Blanda alla ingredienserna i en mixer eller mixa med en stavmix. Låt vila i ca 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen.
Skala potatisen och skär dem i fina båtar.
Dela kycklingen i 4 delar och gör små stick hål med kniven i kyckling köttet (ta bort skinnet). Lägg sedan kycklingbitarna i chermulan och låt vila i 15 minuter.
Skala och hacka lök och tomat, blanda sedan det med lite av chermulan.
Heta upp olja och fräs lök och tomaten i ca 2-3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg).
Lägg sedan i kycklingen, över det potatisen och toppa med oliverna, knippe koriander. Häll på vatten så att det precis täcker maten och låt koka på medelhög värme i 45-50 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.