Krämig pumpasoppa med saffran

Markiz Talhaoui

Krämig pumpasoppa med saffran

14 ingredienser

Soppa på butternutpumpa och röda linser med smak av saffran och spiskummin. Servera som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smen (eller osaltat smör)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 krm saffran
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 500 g butternutpumpa, urkärnad, skalad och skuren (eller sötpotatis)
  • 5 stjälkar rabarber
  • 3 gröna äpplen, urkärnade och tärnade
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl röda linser
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Stek kryddorna tills de doftar och har fått lite färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök, chilli och ingefära, stek några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt pumpa, rabarber och äpplen och rör om så att allt täcks av kryddorna.
  4. Tillsätt sedan linserna och 1 liter vatten och låt sjuda under lock i 25-30 minuter.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Tillsätt honung låt sjuda ytterligare 2-3 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.